Синбиотик комплекс №9 - ДОБРО ЧРЕВНО ЗДРАВЕ - 60 веган капсули - DFS

Производител: DIET FOOD
Наличност: Очакваме
28.60 лв.

Специално създадена формула от седем пробиотични щама, в комплекс с инулин и баобаб, които спомагат за възстановяването, и най-вече за поддържането на микробиома в чревния тракт. Пречи на вредните микроорганизми да се задържат и колонизират в него. Подобрява усвояването на полезни нутриенти от разградената храна. Особено подходящ за хора със затруднения в усвояването на лактоза. Подходящ за хора с проблеми като  синдром на раздразненото черво, с подуване и газове в коремната област,  диария и запек . Засилва метаболизма.

Активни съставки: B.bifidum, B.longum, L.acidophilus, L.casei, L.Helveticus, L.rhamnosus, L.plantarum:
в 1 капсула – 4,5 милиарда / в 2 капсули* - 9 милиарда.

Bifidobacterium bifidum
Бактериалният щам, който преобладава в дебелото черво. Той възпрепятства развитието на патогенни микроорганизми там и играе важна роля в имунните процеси. Бифидобактериите и лактобацилите действат като част от защитната бариера на дебелото черво, а от там и на целия човешки организъм.

B.longum
Спомага за подсилване на имунната система, като блокира размножаването на „лошите“ бактерии, спомага за производството и усвояването на витамини от групата В, както и за разпада на въглехидратите.

Lactobacillus acidophilus
Това е една от най-дълго проучваните пробиотични бактерии. Уникален щам, отличаващ се от другите бактерии със свойството си да усвоява лактозата, да подпомага имунната система в борбата с различни патогени. Подобрява бактериалното здраве на човешките черва, подпомага усвояването на протеини и мазнини, бори патогените на пикочните органи.
Lactobacillus  acidophilus е един от най-използваните пробиотични щамове и е част от естествената флора в стомашно чревния тракт. Важен е, защото произвежда млечна киселина, водороден пероксид и други антимикробни вещества, които ограничават заселването на паразитни бактерии в червата. И така подобрява здравето на цялата ни имунна система.

Lactobacillus casei
Щам млечнокисели бактерии, който  е естествен обитател на устната кухина и стомашно чревния тракт. Доказано е, че спомага за предотвратяването на диарията, подобрява храносмилането, помага при запек, възпаление на червата, дерматит, екзема. Особено подходящ за хора с алергии. Предпазва от остри алергични възпаления и инфекции на дихателните пътища. Важен за хора с висок холестерол.

L. rhamnosus
Пробиотичен щам, който произлиза от човешката микрофлора и се счита за идеален пробиотик поради множество благоприятни въздействия върху човешкия организъм.Той е най-добрия документиран и изследван клинично и научно пробиотичен щам.
За разлика от повечето пробиотици е устойчив на киселини и жлъчка и се използва в цял свят, поради своите различни ползи за здравето, както при възрастни, така и при деца, бременни и кърмещи майки.
Предпазва стомашно-чревния тракт и пречи на „вредните“ микроорганизми да се задържат в него. Изключително резултатен при лечение на стомашно-черевна пропускливост. Спомага за по-доброто усвояване на хранителните вещества на хора и деца / за съжаление през последните години с увеличаващ се брой с различни алергии и непоноимости към храни/. Подпомага храносмилането и намалява симптомите на раздразнена кожа, акне, екзема, диария, ревматоиден артрит. Засилва метаболизма и подпомага намаляване на теглото, и по-конкретно телесната мастна тъкан.

L. plantarum
Важен щам лактобацили за баланса на имунната система, който помага при възпаления на червата и подпомага усвояването на хранителни нутриенти,както усвояването на желязо, особено при жените. Лесно се колонизира и подпомага популацията на “добрите“ бактерии в стомашно-чревния тракт.

Състав: Чревен баланс премикс (B. bifidum-BBi32, B.longum-BL21, L.acidophilus-LA85, L.casei-LC89, L.Helveticus-LH76, L.rhamnosus-LRa05, L.plantarum-Lp90), био инулин, био баобаб на прах. Софтгел вегетарианска капсула.
*Препоръчителен прием: 2 капсули на ден, с достатъчно количество вода.

Номер в Регистъра БАБХ: T022204585/29.11.2022г.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Етикети: Синбиотик, чревно здраве, веган пробиотик, био синбиотици